Skip to content

Het Centrum Gageldonk: winkelen, wonen, werken en meer!

Nog een week en dan gaat het gebeuren: de bouw van het nieuwe centrum Gageldonk gaat van start. Een uitzonderlijke mijlpaal voor de wijk én Bergen op Zoom. Want geen enkel centrumgebied in de stad kent straks zoveel voorzieningen als het Centrum Gageldonk: winkelen, wonen, werken, gezondheidszorg én ontmoeten!

Een bijzondere mijlpaal is het ook voor Stadlander, Rialto Vastgoedontwikkeling en Lithos bouw & ontwikkeling. De bestuurders van de drie partijen zetten dinsdag 22 februari hun handtekening onder het contract dat de komst van dit centrum mogelijk maakt. Daarmee belooft de centrumontwikkeling de kers op de taart te zijn voor de wijkvernieuwing van Gageldonk-West. In het nieuwe centrum komen 2 supermarkten (Jumbo en de lokale AKmarkt), winkels, horeca en 95 duurzame appartementen. Het gaat om 56 sociale huurappartementen, 24 appartementen in de vrije huursector en 15 koopappartementen.

Vliegwiel

De nieuwbouw jaagt als vliegwiel ook andere ontwikkelingen aan. Zo komt er een Huis van de Wijk in de Piushof en zijn er plannen om de H. Hart Kerk om te bouwen tot een gezondheidscentrum. De Action aan de Kastanjelaan blijft behouden voor de wijk en krijgt dezelfde uitstraling als het nieuwe winkelcentrum. Verdeeld over het hele gebied komen voldoende parkeerplaatsen.

Planning

Nu de handtekeningen zijn gezet, volgt de daadwerkelijke bouw snel. In maart starten de grondwerkzaamheden. Vanaf de zomer van 2022 zullen de vormen van de nieuwbouw snel zichtbaar worden en de hoogte ingaan. Als alles goed gaat, kunnen de eerste twee gebouwen met woningen en winkelruimten eind 2023 geopend worden. De oplevering van de 15 koopappartementen volgt dan in het voorjaar van 2024.

Informatiemarkt

Woensdagmiddag 30 maart geven Stadlander, Rialto en Lithos samen met de gemeente Bergen op Zoom het officiële startsein voor de nieuwbouw. Aansluitend is er een informatiemarkt over alle ontwikkelingen. Deze is van 17.00-19.00 uur op het Piusplein. U bent van harte welkom om het officiële startsein bij te wonen om 16.00 uur, of op de informatiemarkt vanaf 17.00 uur.