Skip to content

Getekende koopovereenkomst met de gemeente ‘s-Hertogenbosch voor de ontwikkeling van het winkelcentrum De Groote Wielen

De gemeente ’s-Hertogenbosch is een koopovereenkomst aangegaan met Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. over de bouw van het wijkwinkelcentrum in het Centrum van De Groote Wielen. Na de recente oplevering van de school Campus aan de Lanen staat daarmee de volgende grote ontwikkeling in De Groote Wielen in de startblokken. Het nieuwe wijkwinkelcentrum – met een oppervlakte van zo’n 7.000 m² – komt deels in De Vesting en deels in het Waterpark te liggen. Het centrum biedt plek aan twee supermarkten, diverse dagwinkels, een gezondheidscentrum, appartementen en eengezinswoningen.

Op het dak van het winkelcentrum komt een park. Langs de Groote Wielenplas wordt een mooie kade aangelegd met een gezellig plein met kleinschalige horeca aan het water. Deze combinatie van voorzieningen en recreatie zorgt ervoor dat deze plek straks hét centrum is voor de hele wijk.

De omgevingsvergunning voor het plan is aangevraagd en wordt op dit moment beoordeeld. Volgens planning zal de bouw in april starten. De eerste supermarkt opent zijn deuren dan in juli 2023. Het nieuwe winkelcentrum komt in de plaats van de tijdelijke winkels op de hoek van de Groote Wielenlaan / Vlietdijk.

Wonen in het CentrumIn het hart van de wijk kunnen inwoners van De Groote Wielen straks wonen, de dagelijkse boodschappen doen, voor zorg terecht, een rondje wandelen langs de kade en genieten op het terras aan het water. In het Centrum komen ook zo’n 600 woningen. Met deze woningen wil gemeente een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van (betaalbaar) wonen in ’s-Hertogenbosch.

Van de 600 woningen die in het Centrum worden gebouwd zijn zo’n 150 bedoeld voor sociale huur. Het percentage sociale huurwoningen in De Groote Wielen is daarmee opgeschroefd en ligt nu op zo’n 23%. Ook komen er middeldure huurwoningen en koopwoningen. De woningen komen te liggen in de centrumgebieden Tuinenrijk, De Vesting en Waterpark. Naast de overeenkomst met Rialto is voor het Centrum ook een overeenkomst gesloten met Hertogbouw voor de ontwikkeling en realisatie van 130 woningen in het plandeel Tuinenrijk. Overeenkomsten met andere ontwikkelaars en woningcorporatie Zayaz voor de plandelen De Vesting en Waterpark volgen op korte termijn.

Rialto start met de verkoop van de eerste woningen naar verwachting in april.

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website:

Klik hier